onsdag 5. mars 2008

Overlevelse


Her er igjen en sjokkerende overlevelseshistorie fra virkeligheten. Historien jeg reffererer til er fra dagbladet den 5 mars 2008. Det står om en flystyrt som var i andesfjellene i 1972, og som nå skal filmatiseres. gruppen med mennesker som var på det flyet ble "tvunget" til å spise de som ikke overlevde styrten for å overleve. dette er sjokerende ord for oss som ikke har opplevd situasjonen selv på nært hold, men som beviser at mennesker gjør de sykeste ting for å overleve. de var alene i over 70 dager oppi fjellene, med begrensede mengder mat, drikke og ly for vinden. det som er så utrolig er at de kjempet seg videre, selv om at de viste at de kanskje ikke vill se familiene sine igjen. de tok seg gjenom storm og kulde, snø og regn, men holdt alltid motet oppe. de fordelte roller innad i gruppen; noen ble leger og sykepleiere mens andre fikk i oppgave å reparere radioen. de skjønte at de måtte jobbe som et team for å overleve, og ikke gå etter sterkeste mann vinner prinsippet. dette er noe mange av oss glemmer i daglig livet, men som også er viktig når man er i sivilisasjonen. grunnen til at jeg valgte å skrive om denne historien er at jeg blir så fasinert over slike overlevelseshistorier. det er merkelig å se eller høre om at man får tilbake det overlevelses instinket når man er alene på en øy, eller langt borte fra alt og ingenting. de ble reddet rett før julaften, og da var de fleste i god behold etter oppholdet. selvfølgelig noe forvirret og sultne, men i god behold.
Bildet er fra da redningshelikopteret først kom for å redde dem.

2 kommentarer:

Ingunn sa...

Ja, det kan du si. Det skjedde ikke i Alpene, men i Andesfjellene i Sør-Amerika. Det kan du godt redigere. Jeg har sett filmen fra -93, men dette ser ut til å være enda mer realistisk. Det er nok mange som får seg en overraskelse når viktige verdier blir satt på prøve. Vi kjenner ikke oss selv så godt som vi tror alltid. Bra valg og bra innlegg.

Julie H-S sa...

Oi, 70 dager! Kanskje det er herifra TV-serien LOST har fått insperasjon fra (bare at det er på en sydhavsøy isteden for i Andesfjellene)? Uansett, syntes det er gansk utrolig at noen overlevde i det hele tatt!