onsdag 13. februar 2008

Lesing


Lesing.. et rart ord hvis du sier eller tenker på det lenge nok.. det gjorde jeg nå nettopp.. lesing.. hm.. hvem fant egentlig opp ordet lesing? Sikkert en franskmann. Betyr sikkert noe så fancy som ”å forstå en tekst som er skrevet for hånd eller med et annet apparat så det kan tydes etterpå.”

Jeg har lest mange bøker. Noen bedre enn andre, og noen bedre enn de bra. En bok jeg liker spesielt bra? Det må nok være ”Haikernes Guide Til Galaksen.” dette er en morsom bok om en fyr som drar ut i verdensrommet.. det er litt vanskelig å gi en kort forklaring om denne boken, for det skjer så mye i den, og alt har en sammenheng. Noen ganger får jeg et skikkelig ”kick” av å lese. Da kan jeg lese i timer, og det føles som minutter. Det er litt deilig egentlig… men andre ganger er det ikke slik. Da klarer jeg så vidt å lese i 5 minutter. I skrivende stund holder jeg på med en jegerprøvebok. Jeg skal nemlig bli jeger. Mest på ryper og annet småvilt, men jeg får se hva tiden vil bringe, og om jeg utvider ”jegerhorisonten” til storvilt og.

Men tilbake til lesing. Det jeg liker best er nok krim. Jeg har lest noen bøker av Sue Grafton. Hun har en kjent alfabetserie, hvor første bok heter ”A for alibi”, ”B for bedrag”, osv. hun er en svært god forfatter syns jeg. Det som er litt spesielt med bøkene hennes er at de ikke er så spennende hele tiden, men allikevel vil man lese mer. Det er som om man blir dratt fram av en magnet når man leser.. helt utrolig.. de anbefales på det sterkeste! Eller kanskje ikke på det sterkeste, men på en skala fra en til ti (hvor ti er det beste) er hun kanskje på en 7.5.. ja rundt der.

Ingen kommentarer: